פסטיבל ירושלים מזרח ומערב, אירוע המוסיקה והתרבות עולה בפעם הרביעית ופותח את הקיץ עם מהדורה מיוחדת ומרגשת: ״שיר של אחרי מלחמה״.
במשך יומיים תהפוך בריכת הסולטן, לקונצרט ענק שמפגיש בין מזרח למערב, בין סגנונות, קולות וסיפורים - כולם על במה אחת לערב חד פעמי בביצועים מקוריים ובעיבודים מיוחדים, ביחד עם תזמורת ירושלים מזרח ומערב בניצוחו של מאסטרו תום כהן.
אחרי תקופה ארוכה של מתיחות ביטחונית ואווירת חוסר-ודאות, דווקא עכשיו גובר הצורך במציאות חדשה - של חיבורים בין אנשים, של מוזיקה ותרבות ושל תקווה. זוהי הזדמנות להיזכר בכוח שיש למוזיקה ולאמנות לייצר רגעים של אור גם אחרי תקופות חשוכות ומאתגרות.
בשנים קודמות הפך הפסטיבל לאחד מאירועי התרבות הבולטים בירושלים ובישראל, עם הפקות מקור, עשרות נגני תזמורת ירושלים מזרח ומערב ושיתופי פעולה חד-פעמיים בין אמנים מכל קצוות המוזיקה.
אז... נפגש גם השנה בבריכת הסולטן:
ביום הראשון (יום רביעי, 24.6) – “מזרח”: ערב שכולו מוזיקה מזרחית וים־תיכונית, יעלו על במה אחת ביחד עם תזמורת ירושלים מזרח ומערב: מושיק עפיה, ליאור נרקיס, מירי מסיקה ומהמט דאש (הזמר הטורקי שחי על קו ת״א-איסטנבול). ארבעה קולות מרכזיים בזירה הישראלית על במה אחת שתחבר בין מסורת לרגש עכשווי.
ביום השני (יום חמישי, 25.6) – “מערב”: ערב רוק ישראלי, בפעם הראשונה על במה אחת יעלו ביחד עם תזמורת ירושלים מזרח ומערב: תיסלם, היהודים, מוניקה סקס, ושב״ק ס׳. ארבע להקות אייקוניות שמייצגות דורות שונים של יצירה ישראלית יפגישו קלאסיקות עם אנרגיה חיה ובועטת.